Jamie Oliver рецепти

Коледна корона с червени плодове и шоколад

Необходими продукти:

1 с.л. прясно мляко
1 ч.ч. захар
10 г суха мая
2 големи яйца от свободно отглеждани кокошки
10 шушулки кардамон
80 г разтопено масло
сол
1 с.л. брашно
1 ч.ч. шоколадов крем
1 портокал, настъргана кора
1 ч.ч. печени лешници
1 ч.ч. червени плодове - ягоди, малини, боровинки, къпини
2 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
1. В купичка сипете леко затопленото прясно мляко. Върху него поръсете захарта и сухата мая. Разбъркайте леко и оставете настрани за 10 минути.
2. В купа разбийте с помощта на миксер яйцата с 1 ч.ч. захар, до изсветляване. Добавете предварително счуканите шушулки кардамон, солта и разтопеното масло. Добавете и сместа с маята. Разбийте до хомогенност.
3. Добавете половината брашно и разбъркайте до образуването на топка. Добавете останалото брашно и доомесете тестото върху плота. Поставете топката тесто в набрашнена купа. Покрийте с кърпа или фолио и оставете да втасва час и половина.
4. Разточете тестото в правоъгълна форма на лист с дебелина 2-3 см. Намажете с шоколовия крем и поръсете с фино настърганата кора на портокала, който предварително добре сте измили и подсушили. Наржете печените белени лешници и ги поръсете върху тестото.
5. В купа сипете различни червени плодове и ги поръсете с брашно, канела и кафява захар. Разбъркайте внимателно.
6. разпределете плодовете върху тестото. Навийте на стегнато руло откъм по-дългата страна. Разрежете рулото на две, по дължина, с помощта на нож, като в единия край оставите неразрязани 2-3 см. Сплетете тестото на плитка, като едновременно с това го завиете на венец, с пълнежа нагоре.
7. Намаслете дълбока тавичка или форма и я поръсете с малко кафява захар. Поставете короната вътре и я оставете да втаса за 30 минути. Намажете я с малко прясно мляко и поръсете с канела и кафява захар. Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 30 минути.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adnow

loading...