Jamie Oliver рецепти

Канелони със сирене и кашкавал




Необходими продукти

12листа за лазаня - пресни или замразени или сухи канелони
2 скилидкичесън, ситно нарязани
700 гдомати от консерва, обелени и нарязани
1 с. л.доматено пюре
2 с. л.зехтин
½ ч. л.риган
1 с. л.босилек, нарязан на ситно
за пълнежа:
3 стръкапресен лук
2 с. л.зехтин
3средно големи тиквички настъргани
1 ч. л.настъргана кора от лимон
200 гсирене тип дунавия, натрошено
200 гнастърган кашкавал

Начин на приготвяне

1.Сгорещява се зехтинът, в него се слага чесънът и се разбърква, без да се зачервява. Добавят се доматите, доматеното пюре, риганът, сол и пипер на вкус. Сосът се слага в тавичка в загрята до 200° С фурна.
2.За пълнежа лукът се слага в загретия зехтин, разбърква се и се добавят тиквичките. Разбъркват се 3-4 мин., махат се от огъня, овкусяват се с кората от лимон и се добавят половината от сиренето и от кашкавала. Сместа се разпределя между листата лазаня и те се навиват на не много стегнати рула.
3.Рулата се поставят във врящия доматен сос и се поръсват с останалото сирене, кашкавал и босилек. Запичат се 10-15 мин., докато се зачервят.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adnow

loading...