Jamie Oliver рецепти

Намачкани картофи с чесън и крема сирене


Необходими продукти:



1-2 картофа
2 с. л. зехтин екстра върджин
2 с. л. ситно нарязан магданоз
1 голяма скилидка чесън, ситно нарязана
1 с. л. ситно нарязан прясна мащерка листа и листа от босилек
150 г прясно сирене рикота или крема сирене
12 парчета италианско прошуто
2 чаши ( 50 г ) кресон

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 240 ° С. Поставете хартия за печене в тава.
Поставете картофите в голяма тенджера с подсолена вода и оставете да заври на силен огън. Оставят се да врят 15 минути или докато картофите са меки. Подсушете добре.
Подредете картофите в облицованата тава за печене. Намачкайте картофите, така, че все още да се държът заедно.Намажете с зехтина и добре овкусете със сол и пипер.
Печете картофите за 25 минути или докато се получи златиста коричка. Оставете да изстинат малко.
Междувременно, смесете чесъна, магданоза, мащерката, босилека и сиренето заедно в купа.Поставете по една супена лъжица от сместа върху всеки картоф, след това завършете с резен прошуто прибрано на върха. Сервирайте картофите гарнирани с кресон.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adnow

loading...