Jamie Oliver рецепти

Чурос / Шоколадови испански понички





Необходими продукти


За поничките:
200 гр. брашно
250 мл вода
75 гр. масло
1/2 чаена лъжичкабакпулвер
1 яйце
За намазване:
кафява захар, канела,пудра захар
За горещия шоколад:
175 мл вода
60 гр. какао
5 супени лъжици захар
на върха на чаена лъжичкачили на прах

Начин на приготвяне:

Сложете водата да заври, дръпнете настрана и добавете маслото да се разтопи. Изсипете вътре брашното и бъркайте, докато сместа стане на гладка топка тесто. Прибавете едно яйце и бъркайте до пълното му поемане. Сложете тестото в шприц с малък отвор и оформете пръчици с дължина около 10-12 см. в тиган с горещо олио (около 180 градуса температура). Изпържете ги за около 2 минути.
Извадете ги и поръсете обилно с пудра захар и канела на вкус.
За горещия шоколад сложете какаото в подсладената вряща вода. Бъркайте, докато заври, но не трябва да се оставя да ври. Накрая добавете чилито.
Забележка:
Когато изстинат чуросите, поставяйте по 2-3 в чаша, в която сте смесили захар и канела. и накрая ги потопете в горещия шоколад.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adnow

loading...