Необходими Продукти:
150 г салам Чоризо (Ако нямате Чоризо, заменете го с друг пикантен салам или наденица.)
зехтин
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
2 стръка селъри (целина)
500 г пресен спанак
8 домата
410 г консерва нахут
1300 мл телешки бульон
смлян черен пипер
55 г шунка
2 твърдо сварени яйца
Начин на приготвяне:
2-3 с. л. зехтин се загряват в голяма тенджера и се прибавя дребно нарязаният салам. Запържва се за няколко минути. Добавят се ситно нарязаните лук, чесън и целина (селъри). Огънят се намалява, а тенджерата се похлупва и сместа се задушава за 15 минути. Прибавят се обелените, почистени от семки и нарязани на едро домати. След това се добавят измитият и нарязан спанак, отцеденият и измит нахут и бульонът. Супата се кипва и огънят се намалява.
Вари се 40 минути. Супата се сваля от огъня и се разпределя по чинии. Всяка порция от испанската супа с нахут и Чоризо се гарнира с нарязана на кубчета или ивици шунка и настъргано яйце.
Вари се 40 минути. Супата се сваля от огъня и се разпределя по чинии. Всяка порция от испанската супа с нахут и Чоризо се гарнира с нарязана на кубчета или ивици шунка и настъргано яйце.