Jamie Oliver рецепти

Печен лук обвит с бекон



Необходими продукти:



4 едри глави кромид лук
8 резена бекон
40 г сирене Пармезан
8 с. л. течна готварска сметана (33 %)
2 скилидки чесън
5 стръка пресен розмарин
40 мл зехтин
щипка сол
смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

За рецептата "Печен лук с бекон" главите лук се потапят в кипяща вода за 15 минути.
Отцеждат се и се издълбават с нож или с лъжица.
Сърцевината се нарязва на ситно.
В тиган се сгорещява мазнината и се запържва нарязаният лук и ситно накълцаният чесън.
Прибавя се 1/3 от настъргания Пармезан и ситно накълцаните иглички от 1 стрък розмарин.
Сипва се сметаната и сосът се посолява и загрява.
Сваля се от котлона и сосът за рецептата "Печен лук с бекон" се оставя да изстине.
Издълбаните глави лук се увиват с резени бекон, като се закрепят със стръкове розмарин или клечки за зъби.
Напълват се със соса от тигана и се поръсва с останалия Пармезан и черен пипер на вкус.
Фурната за рецептата "Печен лук с бекон" се загрява на 200 С.
Ястието "Печен лук с бекон" се запича за 10-15 минути.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adnow

loading...