Jamie Oliver рецепти

Вкусни бананови хлебчета


Необходими продукти


1 кг брашно
6 банана
8 супени лъжици мед
една шепа бадеми, натрошени или нарязани
хладка вода
30 гр. мая
1 супена лъжица сол

Начин на приготвяне:
Банани сложете в блендер и пасирайте до почти течна консистенция. Сложете ги в мерителен съд и добавяйте хладка вода, докато получите смес от 625 мл. Тази смес използвайте вместо вода, когато замесвате хляба, а при месенето добавяйте постепенно бадемите и половината от меда. Омесете гладко и меко тесто и го оставете да втасва. Щом тестото втаса, оформете от него десет малки хлебчета и ги намажете отгоре с останалия мед. Печете при температура от 190 градуса около 20 минути, докато хлебчетата получат красив златист цвят. Най-добре е да ги сервирате, докато са топли.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adnow

loading...