Jamie Oliver рецепти

Шоколадовия пай на Джейми Оливър

Необходими

Необходими продукти

Необходими продукти:
250 гр. брашно
125 гр. масло
100 гр. пудра захар
2 жълтъка
3 супени лъжици студенопрясно мляко (може и вода)
малко сол
За плънката:
140 гр. масло
150 гр. тъмен шоколад
8 супени лъжици какао на прах
4 яйца
200 гр захар
3 супени лъжици мед
3 супени лъжици сметана
малко сол

Начин на приготвяне:

В купа се смесват маслото, захарта и малко сол. Добавят се брашното и жълтъците. За да се обедини сместа, се добавя и прясното мляко.

От продуктите се омесва тесто, но без да се меси прекалено дълго (за да не се втвърди тестото при печене). Полученото тесто се увива в прозрачно фолио и се оставя 1 час в хладилник.
Охладеното тесто се разстила в тавичка или форма за пай, покрита с хартия за печене. Пече се на 180 градуса, 12-тина минути (тестото трябва да е наполовина изпечено).
На водна баня се разтопява шоколадът, заедно с какаото на прах и малко сол.
В друг голям съд се разбиват яйцата, след това към тях се добавят медът и сметаната. Най-накрая се прибавя разтопеният шоколад. Получената смес се излива върху полуизпеченото тесто и отново се пъха във фурната за около 40 - 45 минути на 150 градуса.
Щом паят е готов, се оставя да се охлади за 45 минути, след което може да се поднесе.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adnow

loading...