Jamie Oliver рецепти

Пилешки шишчета по гръцки



Необходими продукти:

750 г филета от пилешки гърди
2 1/2 с. л. зехтин
1 голям лимон
2 скилидки чесън
1 ч. л. риган
80 г сирене Фета
200 г домати
1/4 чаша маслини Каламата
400 г фасул
40 г рукола

Начин на приготвяне:

Нанижете пилешките филета върху шишчетата.Поставят се в керамичен съд. Комбинирайте 2 супени лъжици масло, 2 супени лъжици лимонов сок, чесън и риган. Залейте пилешките шишчета. Охладете за 30 минути.

Комбинирайте сирене Фета, домати, маслини, боб и рукола в купа. Поръсете с останалият дресинг с лимонов сок и масло. Подправя се със черен пипер и се оставят да се овкусят.
Загрейте скарата на средно висока температура.Сложете шишчетата да се пекат за 3 минути от всяка страна. Сервирайте със сирене Фета и бобена салата.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adnow

loading...