Необходими пордукти:
2 глави лук
0.5 наденица чоризо
1 червена чушка
1 жълта чушка
2 глави чесън
0.5 кг картофи
2 моркова
1 с.л. къри на прах
сол и черен пипер
0.5 лимон
масло
зехтин
Начин на приготвяне:
2. Почистените чушки и моркови нарежете на тънки кръгчета. Разрежете небелените глави чесън на две, по хоризонтал, а измитите картофи нарежете на шайби.
3. Добавете нарязаните зеленчуци в тигана и разбъркайте. Овкусете със сол, черен пипер и къри. Разбъркайте добре и оставете зеленчуците да се задушат. Добавете 1/2 чаша бяло вино.
4. Почистената риба поръсете със сол и черен пипер отвън. Във вътрешността и подредете останалото чоризо, нарязано на тънки кръгчета, няколко стръка магданоз, 2 обелени скилидки чесън. направете 2-3 двусантиметрови разрези в кожата на рибата от горната страна. Поставете рибата в хладилник.
5. Прехвърлете задушените зеленчуци в тавичка и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути.
6. Извадете зеленчуците и оформете гнездо по средата на тавата. Поставете рибата в него. Покрийте я с малко от зеленчуците. поставете няколко малки парченца масло върху рибата и подредете тънки кръгчета лимон. Поръсете и магданоз. Печете рибата 20 минути, като последните 10 минути отстраните зеленчуците и кръгчетата лимон от рибата, за да се запече.