Продукти:
500 г пресни ягоди
55 г фина захар
3 с. л. балсамов оцет
250 г сирене Маскарпоне
2 с. л. пудра захар
1 ч. л. ванилова есенция
1/4 връзка прясна мента
Приготвяне:
• За рецептата "Балсамови ягоди със сирене Маскарпоне" ягодите се измиват и се нарязват на половинки или четвъртинки.
• В купа се разбъркват ягодите, балсамовият оцет и захарта.
• Покриват се и се поставят в хладилник за 20 минути.
• Междувременно за рецептата "Балсамови ягоди със сирене Маскарпоне" в малка купа се разбърква сиренето, пудрата захар и ваниловата есенция.
• Листата от ментата се наситняват и се разбъркват с ягодите.
• Разпределят се в 4 шоли (купи, чаши) за сервиране.
• Отгоре се гарнират със сирене Маскарпоне.
• Балсамовите ягоди със сирене Маскарпоне се поднасят веднага.