Jamie Oliver рецепти

Веган шоколадови мъфини с тонка и кардамон

Необходими продукти:


400 гпълномаслено кокосово мляко от консерва
60 млолио от гроздови семки
1½ ч. л.ябълков оцет
160 гбрашно
170 гзахар фин кристал
40 гкакао
½ бобче тонка, фино настъргано
1 щипкасмлян кардамон
½ ч. л.сода бикарбонат
1 ч. л.бакпулвер
1 щипкасол
за крема:
1зряло авокадо
1 ч. л.лимонов сок
1банан
100 гпудра захар
50 гкакао, по желание 

Начин на приготвяне:

1.Консервата кокосово мляко се слага в хладилника за поне 6 часа, без да се разклаща.
2.В купа се смесват 250 г от течната част на кокосовото мляко, олиото и оцетът.
3.В друга купа се разбъркват брашното, захарта, какаото, содата, бакпулверът, тонката, кардамонът и солта.
4.Течната смес се прибавя към прахообразната и се разбърква с бъркалка около минута до пълна хомогенност. Сместа се разпределя в намаслени формички за мъфини. Пекат се в загрята фурна на 180° С около 20 мин. Изваждат се от формите и се охлаждат.
5.Авокадото се обелва и се пасира с лимоновия сок. Добавят се захарта, пасираният банан и разбитата твърда бяла част от охладената консерва кокосово мляко.
6.С получения крем се шприцоват мъфините и се поръсват по желание с нарязан шамфъстък и розов пипер.
7.Тъй като авокадото се окислява много бързо и свежият зелен цвят се променя към кафеникав, към крема може да се добави какао или зеленият крем да се приготви преди сервиране.


Източник: http://www.menumag.bg/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adnow

loading...