Jamie Oliver рецепти

Мини паста с бекон и грах




Необходими Продукти:


10 резена бекон
шепа прясна мента
150 г настърган Пармезан
сол
смлян черен пипер
1-2 с. л. зехтин
бучка краве масло400 г мини паста по избор (пене, мидички, ригатони и т.н)
300 г замразен грах
3 с. л. готварска сметана
1/2 лимон

Начин на Приготвяне:

• За рецептата "Мини паста с бекон и грах" пастата се сварява според инструкцията на опаковката.
• В голям тиган за рецептата "Мини паста с бекон и грах" се загряват двете мазнини.
• Прибавя се нарязаният на дребно бекон.
• Поръсва се с смлян черен пипер и се пържи до златист цвят.
• Добавя се замразеният грах и се готви 5-6 минути.
• Накрая се прибавя сметаната и ситно нарязаните листа мента.
• Сварената паста за рецептата "Мини паста с бекон и грах" се отцежда, като се запазват няколко лъжици от течността.
• Изсипва се в тигана и всичко се разбърква (ако е прекалено гъсто се добавя течността от варенето на пастата).
• Полива се със сока от половин лимон.
• Когато пастата започне да бълбука, тиганът се оттегля от котлона.
• Мини пастата с бекон и грах в чинии се разпределя по чинии и отгоре се поръсва с Пармезан.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adnow

loading...