Jamie Oliver рецепти

Шоколадов тарт с шоколадова глазура




Необходими продукти:


За тарта:
9 шоколадови бисквити (без глазура), фино натрошени (1 чаша)
5 с.л. масло- разтопено
¼ ч. захар
За пълнежа:
1 ¼ ч. пълномаслена сметана
250 г горчив шоколад (не повече от 65% како), натрошен
2 яйца
1 ч.л. ванилия
¼ ч.л. сол
За глазурата:
2 с.л. пълномаслена сметана
80 г горчив шоколад, ситно нарязан
1 ч.л. царевичен сироп
1 ч.л. топла вода

Начин на приготвяне:

За да приготвите тарта:
Поставете преградата на фурната по средата и я загрейте до 180°С.
Много добре смесете всички съставки и разстелете равномерно в плитка форма за тарт.
Печете докато се втвърди, 10 минути. Охладете добре ,15-20 минути.

За да приготвите пълнежа:
Кипнете сметаната и добавете шоколада. Бъркайте докато шоколада се разтопи. Отместете от котлона. В купа разбъркайте яйцата, заедно с ванилията и солта, след това изсипете при разтопения шоколад.
Изсипете сместа в изпечен тарт. Печете във фурната, докато пълнежът се стегне (20-25 минути).
Охладете поне за 1 час.

За да приготвите глазурата:
Кипнете сметаната и я отместете от котлона. Добавете шоколада и бъркайте, докато се разтопи и получите хомогенна смес. Изсипете царевичния сироп и след това топлата вода.
Изсипете сместа в центъра на тарта и разстелете равномерно с помощта на пластмасова шпатула.
Оставете на страни за един час, докато глазурата се стегне.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adnow

loading...