Необходими продукти:
½ ч. захар
1 ч.л. плодове от хрян
½ ч.л. черен пипер на зърна
1 глава чесън, разполовена + 2 необелени скилидки
2 стръка мащерка
2 свински котлета с кост
2 с.л. зеленчуково олио
3 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 230 градуса. Извадете котлетите от саламурата и ги подсушете. Загрейте олиото в подходящ тиган и запържете свинското за по 3 – 4 минути от всяка страна.
Прехвърлете тигана във фурната и печете за 10 – 12 минути, като обръщате котлетите всеки 2 минути.
Отстранете мазнината от тигана и го сложете на котлон на умерена температура. Добавете маслото, двете необелени скилидки чесън и останалата мащерка. Гответе докато маслото се разтопи и всички вкусове се смесят. 2 – 3 минути.
Оставете котлетите да починат за 15 минути върху дъска преди да ги сервирате.