Съставки:
225 г брашно
225 г захар
225 г масло
6 жълтъка
За глазурата:
1 жълтък
вода
Начин на приготвяне:
2. Добавете мекото масло и жълтъците и разбийте с миксер първо на ниска скорост, а след това на по-висока, до хомогенност.
3. Намаслете дъното и стените на форма /по възможност с подвижно дъно/ с диаметър 23 см. Изсипете сместа в нея и разпределете равномерно. Изравнете на повърхността.
4. В купичка разбийте жълтък с 1-2 ч.л. вода. С помощта на четка намажете цялата повърхност на сладкиша с глазурата. Може да направите резки с помощта на вилица. Печете кейка в предварително загрята фурна ан 180 градуса 30 минути.
5. След като сладкишът изстине, нарежете на триъгълни парчета. Поднесете с лъжица леко бита сметана и няколко ягоди.